Dom / Istaknuti / 5 obiteljskih mjesta za odmor

5 obiteljskih mjesta za odmor

Obiteljski odmor. Ima li išta tradicionalnije, ugodnije, američnije od spakiranja cijele obitelji i odlaska na tjedan odmora na jedno ili više od bezbrojnih destinacija zabave i zabave širom naše velike zemlje?

S tako puno mjesta za odabir, jedina poteškoća s kojom ćete se susresti bit će odabir vašeg itinerala za ovogodišnji odmor. Bilo da se putujete automobilom ili planirate letjeti cross-country-om, postoji puno ideja za odabir vašeg sljedećeg izleta. Smislili smo deset koji su među najzanimljivijim, najuzbudljivijim, jedinstvenim, pa čak i obrazovnim destinacijama koje treba uzeti u obzir. Djeci je vjerojatno postavljeno srce za provjeru nekih velikih zabavnih parkova, a vi i vaši značajni željni ulaska u opuštajući odmor zbog užurbanog tempa vašeg dnevnog rasporeda.

1. Grand Canyon

Ovo veliko geološko čudo nudi širok spektar aktivnosti za uživanje cijele obitelji. Svi ćete biti zadivljeni kad se ugledate u veličanstven pogled kanjona na brojne stijene, grebene i klisure smještene na cijelom njegovom širinom 277 milja.

Smještene u Arizoni, ne nedostaje vam stvari koje trebate obaviti na mjestu i oko njega, jer možete sudjelovati u planinarenju mreže staza kanjona, isprobati se u vožnji kajakom ili raftom uz rijeku Colorado ili se samo opustiti i opustiti se dok ste vozite se željeznicom Grand Canyon. Web-lokacijom upravlja Nacionalna služba parka i vidjet ćete da postoji mnoštvo opcija za smještaj i rekreaciju koje nisu samo zabavne, već su i na novčaniku.

No, upozorite, međutim, Grand Canyon jedno je od onih odredišta koja svatko želi pokušati osobno vidjeti tijekom svog života, pa može postati izuzetno gužva u određeno doba godine. Južni obruč, na kojem se nalaze Grand Canyon Village i sve popularnija Bright Angel staza, dva su najposjećenija područja mjesta.

Ako želite ostati malo dalje od propasti, to se sigurno može postići, morat ćete samo malo istražiti gdje možete naći neko izdvajanje od gomile mase. Pokušajte umjesto toga sjeverni rub. Ovdje se nalaze zahtjevnije planinarske staze, a vanjski kampovi manje su naseljeni turistima i povremenim izletnicima koji će se prošetati trajnom nacionalnom znamenitošću.

2. Nacionalni park Yosemite

Ostanite na trenutak s otvorenom temom, ako je Grand Canyon previše turističan za vas ili je obitelj već bila tamo, možda ćete samo htjeti isprobati nacionalni park Yosemite. Tamo ćete pronaći neke od najistaknutijih vidikovca koji oduzimaju dah ikada stvorenih dok prolazite kroz 1.200 četvornih kilometara kamenih formacija, šarene litice, veličanstvene slapove, a možete čak i pogledati drveće Sequoia staro stotine godina.

Dolina Yosemite najpopularnije je mjesto u parku, prostire se na samo sedam kvadratnih milja i naseljava se planinarskim stazama i dvije najpoznatije znamenitosti koje se nalaze unutar, Half Dome i El Capitan. Ove dvije izazovne i nadahnjujuće planinske regije privlače izletnike i ljubitelje ekstremnih sportova iz cijelog svijeta.

Budući da su ove znamenitosti toliko popularne, otkrit ćete da se Yosemite dolina može malo napasti, otprilike na isti način kao i atrakcije i sadržaji koji se nalaze na južnom obruču Grand Canyona. Ne brinite, još je oko 750 milja staza koje vijugaju Yosemiteom tako da možete pronaći svoj mali kutak parka koji će se držati podalje od gomile. T

ovdje možete izabrati beskrajno mnogo prostora za kampiranje, ali ako spavanje pod zvijezdama nije stvar vaše obitelji, postoji mnogo mogućnosti smještaja koje se nalaze oko parka. Imajte na umu da se rezervacije smještaja odmah popunjavaju. Što ranije rezervirate sobu (ili sobe), to je bolje. Budući da se procjenjuje da četiri milijuna posjetitelja godišnje odlaze na Yosemite, sada ćete htjeti skočiti na brzinu iduće godine.

3. Disney

Nijedan legitimni popis najboljih mjesta za odmor za obitelji ne bi bio potpun bez uvrštavanja Disneylanda i / ili Walt Disney Worlda, pa neka to odmah skrene s puta. Vaša djeca su htjela ići godinama, vjerovatno je da ste otišli tamo kad ste bili u njihovim godinama, i vrlo je moguće da se od tada niste vratili.

Pa, što čekate? Ovo je godina za to, i ako ste već bili na jednom, trebali biste stvarno napraviti plan kako posjetiti i drugi. Disneyjev doživljaj za razliku od bilo kojeg odmora u zabavnom parku. Cijeli je događaj prepun vožnje, emisija i atrakcija koje ćete vidjeti tijekom dana i zabavna kavalkada restorana i šopinga nakon što ste noću ispunili park.

Odmornici mogu doći u Orlando, Florida ili Anaheim u Kaliforniji i kupiti karte za park dok pronalaze smještaj u tom području. Također možete kupiti jedan od mnoštva paketa Disney resorta koji vam pružaju smještaj koji se nalazi samo nekoliko koraka od samog parka i puno toga za vidjeti i učiniti izvan njega. Mnogi odmarališta imaju dodatne atrakcije poput tobogana i bazena za djecu, kao i blagovaonice i lječilišta svjetske klase za mame i tate.

Objekt Orlando original je i nudi zabavu i uzbuđenje za cijelu obitelj. Park Anaheim pruža vam Disneyland i susjednu Kalifornijsku avanturu, oba su ažurirana novim temama Vožnje zvijezda i Marvel Comics tematskim vožnjama i atrakcijama. Dobit ćete i posebne povoljnosti ako rezervirate boravak u mjestu s Disneyem, što vam daje dodatni sat u parku da tipični vlasnici putničkih prava ne mogu pristupiti i popuste na kupovinu i ručavanje u naselju i parku i oko njega. Ako vam se jako sviđa Disney, možda biste trebali razmotriti pristupanje Disney Vacation Clubu.

4.Jaški muzej

Što je to, što nikad niste čuli za Muzej jakih? To je jedino prvo takve vrste bilo gdje na svijetu i meka za djecu koja su i mlađa i starija koja uče o igranju. To je tačno, to je muzej posvećen "povijesti i istraživanju igre" kako objašnjava sam položaj muzeja

Pa što to točno znači? The Strong je izlog materijala koji kroni povijest naše igre. Ovdje ćete pronaći Međunarodni centar za povijest elektroničkih igara, Nacionalnu igračku dvoranu slavnih, Svjetsku dvoranu slavnih video igara, Biblioteku Briana Sutton-Smitha i Arhivu igre, školu Woodbury i sjedište Amerike Journal of Play, vodeća publikacija koja slavi sve stvari vezane uz igru.

S takvim sastavom koji uključuje Svjetske video igre i Nacionalne igračke dvorane slave, djecu ćete držati u čudu satima. Odrasli također vole igrati igrice i šetati Strongom bez sumnje će evocirati uspomene na vaše vlastito djetinjstvo i čudesne igre i igračke koje su zadržale vašu maštu kad ste bili istog doba kao što su sada vaša djeca.

U Strong muzeju vjeruju da nikad niste prestari za igru. Proslavite svoje unutarnje dijete dok vas vlastita djeca vide, dodiruju i, naravno, igraju se sa svim brojnim eksponatima i kolekcijama u ovom uzbudljivom pogledu na našu povijest kroz prizmu zabave koja se nalazi u Rochesteru, N.Y.

5. San Diego

Možda ste radili sve zabavne parkove u Južnoj Kaliforniji. Disneyland je kao stari šešir i već ste osvojili Universal Studios i Magic Mountain.

Ako je ovo slučaj, samo skočite na 405 i krenite na jug do San Diega, grada koji ima sve za svakog člana obitelji. Nakon što stignete, prvo što ćete vidjeti je prelijepi Tihi ocean na kojem možete uživati na nekih 70 milja plaža radeći na preplanulom tenu.

Ako vam sunce i pijesak nisu stvar, možete se uputiti u svjetski poznati zoološki vrt San Diego, jedan od najvećih i najopsežnijih ove vrste u Sjedinjenim Državama. Tamo ćete pronaći gotovo 4000 životinja s preko 650 vrsta i podvrsta, od lavova do tigrova do medvjeda, pa čak i žirafa i majmuna. Obično imaju i posebne izložbe i promocije tijekom cijele godine, tako da biste se mogli naći licem u lice s egzotičnim bićima koja nikada prije niste vidjeli ili čak šetati parkom noću.

Nakon zoološkog vrta, možete se uputiti u SeaWorld za zabavu na mokrom i divljinom zabavnog parka i interakciju s vodenim životinjama i vrstama prije nego što naletite na jedan od uzbudljivih park-aljaka. Okrug Gaslamp ispunjen je restoranima i trgovinama, a nalazi se neposredno uz Petco Park gdje možete uhvatiti Padres igru. Ako je NFL brzina veća, prijeđite na Qualcomm Stadium i gledajte kako se Chargersi igraju ako vam se dogodi da padnete na jesen.

Provjerite također

5 stvari koje morate znati prije nego što otputujete u Bangkok

Tajland je prekrasno mjesto u jugoistočnoj Aziji. A Bangkok, glavni grad je ...