Dom / Istaknuti / 5 Većina turističkih atrakcija na svijetu

5 Većina turističkih atrakcija na svijetu

Jeste li znali da je 40 posto sustava podzemne željeznice u New Yorku nadzemno, a vozi 24 sata dnevno? Jeste li znali da London, Engleska privlači više međunarodnih posjetitelja nego bilo koji drugi grad na planeti? Čitajte dalje kako biste otkrili zabavnije sitnice o putovanjima!

Las Vegas

Sjajna je na prvi pogled sa svim treperećim svjetlima i replikama nekoliko svjetskih ikona. Tada shvatite da više liči na ljepljiv tematski park nego na grad, i primijetite da to nije ništa više od dugog bulevara. Na kraju se zapitate "je li to doista sve tu?" Veliki, neukusni hoteli i kockarnice mogu se svidjeti velikom segmentu nouveau richea, ali Las Vegas je zaista vrijedan samo putovanja zbog iskustva „moraš vidjeti da vjeruješ“ koji bi trebao trajati najviše 24 sata.

Londonsko oko

Ma daj London, zar ti stvarno trebate pretvoriti kotač Ferrisa u jednu od vaših najboljih atrakcija? Grad ste s nekim od najvećih svjetskih muzeja, a dok su vaši povijesni spomenici blijedjeli u usporedbi s Parizom ili Rimom, rješenje nije atrakcija poput zabavnog parka. Ili je možda to: ovo je najpopularnija turistička atrakcija u Velikoj Britaniji. Možda zato što je mnogima "najviši Ferrisovo kolo u Europi!" zvuči kao obavezno.

Žičare San Francisca

Da, to su gradske ikone, ali plaćanje pet dolara za kratko putovanje uz brdo je turistička zamka. U automobilima se ne vidi ništa što ne možete vidjeti izvana, pa vožnja njima nije ništa više od iskustva "tamo je učinjeno".

Holivudska šetnja slavnih

Ne očekujte glamur u ovoj poznatoj ulici. To je inače obična ulica s velikim gužvama snimajući pločnik. Oko njih se nalaze slavni impersonatori i ljepljive suvenirnice. Ne, nećete primijetiti nijednu pravu poznatu ličnost - vjerovatnije je da ćete ugledati beskućnika nekoliko metara od svih turističkih uzbuđenja.

Ribarsko pristanište, San Francisco

Volimo San Francisco, ali moramo na popis staviti još jednu od njegovih atrakcija. Ova zamka za turiste na obali puna je ljepljivih suvenirnica i trgovačkih lanaca, daleko od stvarnog iskustva iz San Francisca koje je zapravo jedno od najautentičnijih i najrafiniranijih u Americi.

Provjerite također

5 stvari koje morate znati prije nego što otputujete u Bangkok

Tajland je prekrasno mjesto u jugoistočnoj Aziji. A Bangkok, glavni grad je ...