Dom / Putovati / 6 stvari o Parizu koje niste znali

6 stvari o Parizu koje niste znali

Kada je u pitanju Pariz, definitivno mu nije potreban nikakav uvod. Osvajajući srca od davnina, 'Grad svjetla' nosi svoj naslov na rukavu. Prilično je lako izgubiti trag u Parizu. Osim Eiffelovog tornja i elegantnih Champs-Elysees-a, o francuskom glavnom gradu treba znati puno više.

1. Više od Louvra

Neobično Louvre nije nužno posjetiti muzej, ali to ne dozvoljava da propuste ostale manje poznate muzeje i galerije. Zapravo je korisnije ako istražimo slikare i umjetnička djela koja ovdje žele vidjeti i otići u muzej. Neki od njih djeluju mnogo očaravajuće.

2. La Baguette

Nisi iskusio parisku kulturu ako nisi imao ponizni baguet, pariški način. Preporučljivo je ne kupovati francuski kruh, kroasane itd. Iz supermarketa. Bolje je kupiti svježe proizvedene od lokalnih slastičarnica i bulangera.

3. Šetajući grad

Bolje je lutati ulicama Pariza, istražujući ga pješice, iznenaditi se neobičnim trgovinama i diviti se slavnoj arhitekturi, nego se zaglaviti u prometu iza četvero vrata, zaštićenih vanjskim svijetom, unutar kabine. Za veće udaljenosti možete uzeti metro, jeftiniji je od kabine i brži.

4. Živi trg Tertre

Na ovom egzotičnom mjestu slikari i umjetnici karikature rade vani. To je zaista ugodno mjesto. Možda bi netko mogao vidjeti remek-djelo u izradi!

5. Više pekara nego barova

Pariz ima blizu 1784 pekara koje premašuju broj barova u gradu, a to je svega 1.124. Pa znate gdje ići.

6. Budite ljubazni prema lokalnom stanovništvu

Nije štetno poznavati nekoliko francuskih riječi i izraza poput bonjour, sil-vous-plait, merci itd. Prije posjeta francuskoj prijestolnici. Mještani će cijeniti vaš trud. Suprotno uvriježenoj ideji da su Francuzi stvarno nepristojni i nagluhi, oni zapravo razgovaraju vrlo tiho. Stoga je preporučljivo da vaš glas bude nizak i budite pristojni prema njima.

Provjerite također

5 stvari koje morate znati prije nego što otputujete u Bangkok

Tajland je prekrasno mjesto u jugoistočnoj Aziji. A Bangkok, glavni grad je ...