Dom / Istaknuti / Ne propustite ovu hranu ako ste u Maroku

Ne propustite ovu hranu ako ste u Maroku

Kad je u pitanju hrana, uvijek pokušavam probati što više domaće kuhinje dok putujem. Jedenje tradicionalne hrane u lokalnim restoranima pomaže vam razumjeti kulturu i možete jamčiti da će biti jeftinija i ukusnija od turističkih žarišta.

Dok sam bio u Maroku, probao sam nevjerojatna jela, a evo i nekih od mojih najdražih jela:

Doručak

Kao i većina jela u Maroku, doručak se poslužuje s košarama punim toplog, svježeg kruha. Tradicionalni kruh je ravan i hrskav i umočen je u marokansko ulje ili namazan džemom. Pohovana jelo od zdroba također je popularna opcija. To su topli, tijesto i ukusni s džemom od marelice.

Hladnih jutra nije rijetkost imati Harira za doručkom. Ovo je tradicionalna juha od rajčice i leće koja je topla i punjena, savršen početak dana. Harira se također poslužuje kao predjelo uz večernja jela, a ostatke se zagrijavaju sljedećeg jutra za doručak.

Sve je o taginima

Ako krenete u Maroko i očekujete neke ukusne tagine, nećete biti razočarani. Tagine je keramičko posuđe s poklopcem u obliku dimnjaka, a koriste se za usporavanje kuhanja jela. Najpopularniji sastojci u tagineu su krumpir, mrkva i grašak, te meso poput kozjeg, ovčetinskog i janjećeg štapića. Oni su kuhani s začinima poput paprike, kurkume, đumbira, soli, papra i kumina za stvaranje nježnog i ukusnog jela. Sve ovo poslužuje se sa cous cous, koji se kuha od nule i nesumnjivo će biti najbolje što ste ikad probali.

Najbolji tagine koji sam imao u Maroku bio je Kefta Tagine s mesnim okruglicama i jajetom na vrhu.

Savjet za vrh stranice Treba biti svjestan da će većina restorana turistima smanjiti tagines koristeći manje začina tako da imaju blaži okus. Ako ste poput mene i volite malo začinjenosti, zamolite svog konobara da uključi sve začine kako bi stekli autentično iskustvo.

Svježa riba

Svježa riba je na vrhu jelovnika u primorskim gradovima poput Essaouire. Tržnice su prepune gomile morskih plodova koji čekaju da se kupe i skuhaju na uličnim roštiljima koji potom uske uličice ispunjavaju mirisom dimne ribe.

Čaj je puno više od pića

Zeleni čaj poslužen s mentom i šećerom glavni je sastojak marokanske prehrane. Bit će vam ponuđene male čaše čaja gdje god idete. Čak i prodavači na šalterima nude šalice čaja kako bi vas potaknuli da sjednete i razgovarate dok pregledavate njihove štandove.

Umijeće izrade dobre čašice puno je složenije nego što ste mislili. To je skoro svečani proces, jer se kipuća voda izlijeva s visine od čaše do čaše i vraća se u lonac prije nego što se čaj smatra pripravljenim i spreman za piće.

Čaj ima mnogo važnosti u marokanskoj kulturi i ima skriveno značenje koje možda ne primijetite na prvim nastupima. Dogovoreni brakovi uobičajeni su u Maroku, ali dame imaju mogućnost odbiti roditelja. Da bi im poštedjeli sramotu odbacivanja ili prihvaćanja svog potencijalnog muža, oni su pozvani da naprave čaj za obitelji. Ako u čaj dodaju šećer, to znači da prihvaćaju prijedlog, ali ako ne dodaju šećer, to znači da propada i o braku se više nikada ne govori. Pa dame, ako tražite prijedlog za brak u Maroku, napravite svom momku šalicu čaja. Tko zna kamo bi to moglo dovesti ...

Desert

Desert se obično sastoji od ogromne posude sa svježim voćem. Zdjela je postavljena u sredinu stola i prolazi nekoliko noževa dok svi počinju sjeckati i dijeliti svoje voće.

U Maroku se može otkriti toliko nevjerojatnih ukusa. Najbolje što možete učiniti je pregledati ih i uzorkovati ih sami!

Provjerite također

5 Većina turističkih atrakcija na svijetu

Jeste li znali da je 40 posto sustava podzemne željeznice New Yorka iznad ...