Dom / Istaknuti / Prvi koraci s fotografijom - 10 odgovora na uobičajena pitanja

Prvi koraci s fotografijom - 10 odgovora na uobičajena pitanja

Opusti se, svi smo bili tamo gdje si. Odlučili ste se upustiti u nepregledni svijet fotografije. Možda razmišljate o pokretanju vlastitog posla ili ste samo spremni ozbiljno naučiti kako fotografirati.

Nije važno kako ste stigli ovdje. Sve što je važno jeste li spremni naučiti. U nastavku su navedena neka od najčešćih pitanja koja novinari fotografa traže da na jednom mjestu odgovore sa svim. Uživati!

Koji su dobri resursi za početnika fotografa?

Pratite blogove kolega fotografa koji rade sa sličnim temama. Većina fotografa rado odgovara na pitanja i blog o pogreškama koje su napravili. Ovo je sjajan način učenja i prijateljstva s kolegama fotografima.

Postoji naravno puno blogova i časopisa koje možete naučiti na mreži. Nekoliko naših favorita su:

Časopis National Geographic

SLR Lounge

Škola digitalne fotografije

dpreview

PhotographyPla.net

Očito je da na internetu možete pronaći puno više. Također, Contrastly nudi širok izbor članaka koji pokrivaju sve, od početnika do pro fotografije. Na primjer, ovaj članak koji sada čitate!

Kakva je razlika između amatera / hobista / pro fotografa?

Ovdje mislim da želim reći da bi ruža bilo kojim drugim imenom mirisala kao slatko iz nekog razloga. Amaterski je prilično sam pojašnjavajući pojam. Upravo ste uzeli kameru i počeli učiti nove i druge stvari, ali kada možete više razmišljati o sebi.

Recimo da ćete sudjelovati u prvom fotografskom natjecanju, a postoje kategorije za amatere i profesionalce. Iako ste uložili vrijeme i novac u neku opremu / nastavu / pucanje, ali niste sigurni kada će vas smatrati profesionalcem. Ti će natječaji obično imati kratak opis dajući vam ideju u koju kategoriju trebate spadati. Ako ne padnu dobro, bilo bi ako zarađujete manje od 25% svog prihoda od fotografije, nego što još uvijek možete zatražiti status amatera. Hobisti su obično sposobni za profesionalce, ali odlučili su omogućiti fotografiji zabavnije od posla.

S kojim bih fotoaparatom i objektivom trebao započeti?

Ovo pitanje možete postaviti bilo kojem fotografu, a svaki ćete put dobiti drugačiji odgovor. U osnovi ono što tražite je DSLR kamera za početnike koja će rasti s vama dok učite. Nikon i Canon dvije su od najpopularnijih marki fotoaparata, a Sony je vrlo blizu na 3. mjestu.

Nikonovi D3100 i D3200 odlični su početni DSLR fotoaparati. U kompletu dolazi 18-55 mm leća s VR stabilizacijom slike. Ovaj je fotoaparat vrlo jednostavan za korištenje u automatskom načinu rada i može se lako prebaciti u ručni kada ste spremni isprobati vlastite postavke. Kit leća je dobra početna leća, ali ima svoja ograničenja. Kad se budete spremni fokusirati na određene teme, imat ćete bolju predodžbu o sljedećem objektivu.

Canon Rebel T4 također je dobra početna kamera koja dolazi s 18-55 mm objektivom. Ovaj je fotoaparat malo jeftiniji od Nikon D3100 i možda je bolja opcija za osobe s niskim proračunom. Canon je vrlo razumljiv i trebao bi biti više nego dovoljan fotoaparat za nekoga ko uči DSLR užad.

Trebam li snimati u RAW ili JPEG?

Glavna razlika između RAW i JPEG je veličina i kvaliteta datoteke. RAW fotografije čuvaju većinu podataka s fotoaparata, ali datoteke su mnogo veće od komprimiranog JPEG formata. Ako kamera može snimati u RAW-u, a imate softver za obradu slika, tada snimite u RAW-u. JPEG je možda bolja opcija ako snimate velike količine fotografija i brzo im trebate pristup. Fotograf se zaista svodi na vaše potrebe.

Trebam li stativ?

Da, i puštanje zatvarača ne bi škodilo. Stativa pomaže da sve ostane stabilno i izgleda čisto. Ne morate ulagati ni u pretjerano skupe teške. Na Amazonu postoje neke sjajne opcije stativa u rasponu od 20 do 25 dolara.

Možete li objasniti kako filtri rade?

Filtri pružaju dodatni zaštitni sloj objektivu fotoaparata i pomažu u problemima sa svjetlom. Jednostavno zavijte filter na prednji dio objektiva i to ste gotovi. Tri najčešća filtra su:

UV filter - povećava zasićenost i smanjuje izmaglicu

Polarizacijski filter - pomaže u smanjenju refleksija

Filter neutralne gustoće (ND) - pomoć pri snimanjima s dugim izlaganjem

Trebam li više od jedne memorijske kartice?

Uvijek je dobra zamjena rezervne memorijske kartice. Memorijske kartice vole prestati raditi kad vam najviše trebaju.

Za što se sve ove različite leće i trebaju li mi?

Objektiv kompleta treba udovoljiti svim vašim potrebama starter fotografije. Jednom kada se odlučite specijalizirati u nekom ili drugom području, dobit ćete bolju predodžbu o tome koje ćete leće dodati svom arsenalu. Za početak ovdje je popis nekih uobičajenih leća i zašto biste ih trebali.

Objektiv ribljeg oka - ovaj objektiv stvara široku hemisferičku fotografiju koja može biti korisna za snimanje sportskih ili panoramskih snimaka. Možete preuzeti jeftini adapter ribljeg oka koji će se pravo na kameru za manje od 20 dolara.

Marco Lens - ovo je povećalo za snimanje izbliza malih predmeta. Ako uživate u snimanju sitnih detalja koji bježe od ljudskog oka, ovo je objektiv za vas.

Široki kut - Ovo je prvenstveno pejzažni fotografi koji idu u objektiv. Širokokutna leća obično iznosi oko 12 mm do 24 mm i koristi se za snimanje što više područja.

telefoto - ovo je ekstremni zoom objektiv. Oni se kreću od 70 do 200 mm, pa sve do 500 mm.

U koji softver moram uložiti?

Ako planirate uložiti u programe za uređivanje fotografija, onda su to Adobe Photoshop i Lightroom. Ako je novac problem, pokušajte sa GIMP ili Picasa. Ovo su dva besplatna programa koji nude izvrsne značajke za uređivanje, a da ne ostavljate svoje džepove praznim.

Imate li još savjeta za mene?

Pridružite se internetskoj umjetničkoj zajednici ili lokalnom klubu fotografa. Ovo je sjajan način da dobijete povratne informacije o svojim fotografijama. Obitelj i prijatelji mogu biti sjajni za izgradnju samopouzdanja, ali za poboljšanje potrebni su vam stvarni komentari o onome što ste mogli učiniti bolje. Kritika je nužno zlo, zato ga nemojte iznevjeriti. Iznad svega se zabavite!

Provjerite također

5 Većina turističkih atrakcija na svijetu

Jeste li znali da je 40 posto sustava podzemne željeznice New Yorka iznad ...