Dom / Istaknuti / Neke od najboljih španjolskih namirnica

Neke od najboljih španjolskih namirnica

Bit ćete prilično upoznati s određenim aspektima hrane i pića u Španjolskoj prije nego što ikada uđete u zemlju. Tapas, paella i cava postali su popularni u cijelom svijetu - ali sve je ukusniji u njegovoj domovini.

U Španjolskoj ćete objedovati svježe meso i ribu, obilje povrća i visokokvalitetne sastojke.

Tradicionalna hrana u Španjolskoj

Doručak

Većina Španjolca će se ujutro odlučiti za nešto poprilično lagano, poput galleta (slično krekeru) ili magdelene (slatki kruh) uz kavu ili svježi voćni sok. Ako želite nešto više punjenja, peciva su obično dostupna.

Možda ćete naći i churros i čokoladu za uranjanje na raspolaganju za doručak. Zapamtite: kalorijske praznike ne računaju!

El aperitivo

Ručak u Španjolskoj jede se nešto kasnije nego drugdje u Europi, što znači da lagani zalogaj u podne se uzima prilično ozbiljno. To može biti čak i toliko značajno kao napunjena baguta, isprana čašom piva ili dvije.

Ručak

Ručak se obično poslužuje barem do 13.30, a mnogi ga smatraju glavnim obrokom dana, pa se često sastoji od dva tečaja.

Gotovo sve je fer igra za ručak, od vrućih sendviča do pizza u punoj veličini, ribe i mesa. U osnovi, sve što pojedete za večeru u redu je za ručak, a glavne opcije ćemo detaljnije opisati u samo minutu.

Tradicionalno, ručak u Španjolskoj bio je praćen siestom, koji je ljudima omogućio da se odmore do najtoplijeg dijela dana, ali tempo modernog života znači da je to sada mnogo rjeđe.

Večera u Španjolskoj

Dajemo večeru cijeli dio sebi, tako da možemo malo detaljnije pogledati ogromnu ponudu jela u Španjolskoj.

Večera u Španjolskoj započinje znatno kasnije nego što ste možda navikli, i započinje oko 20:30 do 21 sat, a mnogi neće sjesti da jedu do 23 sata.

Opcije u nastavku obično su dostupne i za ručak i za večeru, a potonji je često lakši obrok.

plodovi mora

Španjolska ima puno obale, pa su svježi plodovi mora i obilni i pristupačni.

Možete isprobati sipe, svjetski poznate kalamare ili ako se osjećate avanturistički, možete kušati pulpo a la gallega: kuhana hobotnica s paprikom, maslinovim uljem i kamenom soli. Ukusno.

Plodovi mora također će biti dio poznatih jela, poput kozica u paelli, tako da ne brinite ako kuhana hobotnica ne zalijeva usta.

Meso

Španjolska poljoprivreda posvećena je stoci slobodnog uzgoja, tako da možete očekivati da ćete pronaći kvalitetno meso po povoljnim cijenama. Naručite biftek i to bi moglo biti samo najbolje što ste ikad imali.

Svinjetina je također odličan izbor, posebice rezanja poput presa iberica ili secreto iberico. Opet, meso će se često naći u drugim jelima, poput piletine ili chorizoa u pomfritu i paelli, što vam daje obilje mogućnosti prilikom uvida u jelovnik.

Brza hrana

Fast food nije toliko izražen u Španjolskoj kao drugdje u Europi - poput McDonalds-a i KFC-a prisutni su, ali ne na svakom uglu i obično koštaju malo više.

Fast food u Španjolskoj često podrazumijeva odlazak u neovisnu pizzeriju, restoran s tjesteninom ili kineski restoran, gdje je hrana brza, ali ne poslužena u masnoj kartonskoj kutiji.

Vegetarijanska hrana u Španjolskoj

Jedenje povrća u Španjolskoj obično je jednostavno i ukusno. Puno je jela od tapasa (o tome više u minuti) koje su vegetarijanske, sastoje se od sira, kruha, krumpira itd. Također možete naručiti tortillu espanolu, omlet od jaja i krumpira, ponekad posluženu u baguette.

Iako se paella često pravi s mesom, prilično je jednostavno pronaći je s ribom ili samo povrćem, ako više želite. Restorani s tjesteninom i pizzama obično imaju vegetarijanske mogućnosti.

Tapas

Dali smo tapasima svoj vlastiti dio jer, iako bismo to mogli smatrati samo jelom, u Španjolskoj je tapas zaista više za barski zalogaj.

Mnogi će naručiti piće i jedno malo jelo, prije nego što prijeđu u drugi bar i učine isto. Ovo je dobar način da iskusite prave španjolske tapase, jer će različiti barovi nuditi različita jela, a mogu se specijalizirati u jednoj vrsti.

Čaj i kava

Čaj je dostupan široko, ali u Španjolskoj je kava prava strast. Španjolci stvarno brinu o kvaliteti, pa će gotovo gdje god krenete vjerojatno pronaći veliku šalicu.

Evo savjeta: traženje kafe latte vjerovatno će značiti da dobijate manje mlijeka nego na što ste navikli. Možete tražiti od njega da dobije dodatno mlijeko.

Provjerite također

5 Većina turističkih atrakcija na svijetu

Jeste li znali da je 40 posto sustava podzemne željeznice New Yorka iznad ...