Dom / Istaknuti / Talking Turkey: Najbolji savjeti za božićnu večeru

Talking Turkey: Najbolji savjeti za božićnu večeru

P ili stari Prue Leith krštava iz jedne "polemike" u drugu. Nakon što je nehotice otkrila pobjednika najnovije serije Bake Offhours prije emitiranja posljednje emisije, spisateljica kuhanja sada se optužuje da je podigla "strah od sigurnosti hrane" priznajući da ona "vara kao išta" na Božić; ima izmućenu, napunjenu puretinu zapečenu u zamrzivaču spremnu za veliki dan. Kako je Daily Mail brzo istaknuo, punjena je puretina „teže je ispravno odmrzavati i potrebno je duže kuhanje. Ako se temeljito ne odmrzne i ne kuha, postoji opasnost od trovanja hranom od bugova poput salmonele i kampilobaktera. "

Pa, duh: kao da Prue - bivša ugostiteljica sa zvijezdama Michelin čija je škola kuhanja naučila generacijama ljudi kako se kreću po kuhinji - to ne znaju. Kao što bi ona nedvojbeno potvrdila, purana treba izvaditi iz zamrzivača barem jedan dan prije kuhanja, dva u slučaju jako velikih ili gotovih ptičica, kako bi se omogućilo temeljito odmrzavanje. U idealnom slučaju, to bi trebalo biti učinjeno u hladnjaku, ali ako se to puni punijim od ptice, tada će to činiti hladno i suho mjesto poput garaže ili prtljažnika automobila.

Čak i ako u ovom trenutku zamrznete samo nadjev, na veliki ćete dan priuštiti sebi još jednu stvar. Dok ste kod toga, priprema pečenih krumpira do trenutka kada biste ih obično stavili u pećnicu, zatim ih zamrznuli na tepsiji, donosi iznenađujuće dobre rezultate - doista, tim u magazinu Sainsbury's smatra da ih čini dodatno hrskavim. Isto vrijedi i za pastrnjak: stavite ih pored onih svinja u deke koje ste prethodno zamotali.

Umak od brusnica može se pripremiti tjedan dana unaprijed i čuvati u hladnjaku; umak od kruha nekoliko dana unaprijed. Gravy se može ohladiti ili zamrznuti (mada bih preporučio da umjesto toga dobijete neke dobre pileće zalihe: sramota je trošiti sve one lijepe sokove za pečenje). Stapci se mogu kuhati na pari ili kuhati dok se na Badnjak ne ohlade, ohladiti i ponovo zagrijati tako da se umače u vruću tavu dok se tek ne počnu kuhati. Ako ste osoba s kukuruznim crvenim kupusom, znat ćete da je još bolje nekoliko dana.

Božićni puding, naravno, trebao je biti napravljen i paren prije tjedana - ali ako niste Bake Off materijal, možda biste planirali mikrovalnu pećnicu kupljenu u trgovini. Poslužite ga s rakijskim maslacem koji ste napravili prije nekoliko dana, dobrim gotovim kremom od vrhnja ili (što je najbolje od svega) sladoledom od vanilije - i drago vam je što vam ovaj Hollywood Božić ne diše niz vrat. Siguran sam da je Prue.

Provjerite također

5 Većina turističkih atrakcija na svijetu

Jeste li znali da je 40 posto sustava podzemne željeznice New Yorka iznad ...