Dom / Istaknuti / 5 najljepših prirodnih bazena na svijetu

5 najljepših prirodnih bazena na svijetu

Dvostruka visina Niagarskih vodopada, slapovi Victoria u jugoistočnoj Africi najveći su vodopad na svijetu. Ali za neke hrabre duše vrh Falls-a je samo još jedna rupa za plivanje. S najnižom razinom vode od rujna do prosinca, plivači ulaze u Đavolji bazen, područje s minimalnom strujom, samo stopala odakle voda gura 355 stopa dolje u klisuru ispod.

Barton Springs Bazen

Nahranjen iz slatkovodnih podzemnih izvora koji su nekoć koristili za rituale pročišćavanja od strane indijanskog plemena Tonkawa, Bazen Barton Springs u Austinu, Teksas, pokriva više od tri hektara i održava temperaturu od oko 68 stupnjeva tijekom cijele godine. Ulaz u bazen dubok 18 stopa besplatan je od studenog do sredine ožujka i svake večeri nakon 21:00; od sredine ožujka do listopada cijena je 3 dolara za odrasle i 1 dolar za djecu.

Javni bazen Bondi Iceberg

Petnaestak minuta vožnje od Sydneya u Australiji, gdje se jugoistočna obala zemlje susreće s Tasmanskim morem, sjedi u kupalištima Bondi u Bondi Icebergs. Povijesni javni 50-metarski bazen sa slanom vodom postoji više od stoljeća i sadrži malu plažu, bar i dječji bazen - a da ne spominjemo povremeni val koji se bezopasno srušio u bazen. Cijena ulaznice (5,50 USD za odrasle; 3,50 USD za djecu) nije mnogo s obzirom na pogled od milijun dolara.

Springs National Park

Smješten u Springsu, Arkansasu, a predsjednik Andrew Jackson imenovao ga je posebnom rezervacijom 1832. godine, Hot Springs National Park, i 47, izvori od 143 stupnja u prirodnom rezervatu od 5500 hektara, utočište su za one koji traže ozdravljenje i utjehu više od jednog stoljeća.

Johnsonova šutnja

Black River East Fork, u jugoistočnom Missouriju, kaskadno se prostire na stijeni lave i oko milijardu godina kako bi tvorio desetke malih rijeka i nasipanih bazena u državnom parku Johnson's Shut-Ins od 8,550 hektara.

Dudu Plava laguna

Da li plutate u osamljenom slatkovodnom bazenu dubokom 100 metara tako netaknuto da vam blista s nijansom kobaltno plave zvuči poput raja? Zatim pogledajte plave lagune Dudu, koje se nalaze u blizini grada Cabrera na sjeveroistočnoj obali Dominikanske Republike. Laguna također ima podvodne špilje, što je čini popularnim odredištem za ronjenje.

Provjerite također

5 stvari koje morate znati prije nego što otputujete u Bangkok

Tajland je prekrasno mjesto u jugoistočnoj Aziji. A Bangkok, glavni grad je ...